Empire

BIANCA MARCOVICI(c)

26/01/2021 

Cel mai greu lucru în viața asta cu conotații, coborâșuri sau vise neîndeplinite este să te ierți pe tine singur, să nu te compătimești! Să ai încredere în tine și să nu te subestimezi…

După ce am văzut serialul Bling Empire pe Netflix, film provocator și derutant al celor care trăiesc în vilele bogaților din Beverly Hills, Los Angeles, mi-am zis că, nu am nicio vină: m-am născut dintr-o familie modestă care prețuia fiecare leu, iar 100 de grame de salam de parizer erau împărțite în familia mea ca trufandale.

Graba lor de a-și etala averile primite de-a gata de la părințiilor afaceriști de droguri sau jocuri de noroc, sau imobiliare, fuga lor de a se adună în petreceri pentru a-și etala îmbrăcămintea, industria cârpelor prețioase de marcă, bijuteriile sub motivația că vor face donații pentru Fundații de ajutorare a copiilor neajutorați sau abandonați poate din China, nu justifică cu nimic să ai în loc de bibliotecă sute de perechi de pantofi de marcă, poșete, îmbrăcăminte scumpă, unicate. Tot tacâmul de aleși care lucrează pentru ei, precum roboți păpuși FĂRĂ VOCE, toate te dezarmează! Nu mai spun de colecțiile fabuloase de mașini, avioane particulare, etc! Viața lor particulară e și mai palpitantă! Intimitatea e descoperită: ghid anal, obiecte sofisticate de sex, excluderi din grupuri bine păzite pentru că cineva nu te poate suferi, concurența acerbă și sfidătoare pentru cei care muncesc cu adevărat pentru o bucată de pâine, mese pregătite cu artă deliberată de a etapa, fiecare cu chelnerul său; prea mult snobism, divulgării vulgare de secrete intime, mame surogat pentru bogătașe sterpe, sau soți la fel de sterpi sau infantili; pătrunderea unui tip bine facut model care lucrează pentru reclame în lumea lor, interviuri aranjate filmate, doar pentru a li se privi noile rochii sau costume, film doar pentru ei, băuturi scumpe etalate grandios cu divulgări a costului enorm al băuturii, tocmai ca să te simți cât mai mic față de impulsul de a reacționa dacă e poșircă. Un fel de serial israelian de umor în care sunt ironizați cei care încearcă să cumpere tot, inclusiv funcții politice, mafia de elită la care nu ai acces! Mai precis m-a frapat ponderea foarte mare a celor născuți coreeni, chinezi, japonezi, manechine perfecte pentru generații din Statele Unite după ce, urmărind seriale coreene ultramoderne cu hackeri , mobile și viața de zi cu zi tot a celor bogați văd același lucru EMANCIPAREA CELOR PE CARE ÎI CONSIDERAM MODEȘTI!
Dar, spectatorii fac lumea de mâine; cred că nu-i invidiez acum în timp de pandemie de fel. Ce fac cu parada modei în pijamale care se impune pe Zoom?!

BIANCA MARCOVICI

2 gânduri despre &8222;Empire&8221;

 1. Ana Blandiana
  sâm., 30 ian., 19:41 (acum 13 ore)
  către eu

  Multumesc ca mi-ai trimis articolul.
  E foarte impresionant si mi-a facut bine sa il citesc.
  Ai grija de tine.
  cu drag,
  Ana

 2. Iulia Deleanu
  10:37 (acum 1 oră)
  către eu

  Dragă Bianca,

  Îți mulțumesc pentru articol. E bine și frumos scris, dar nu avem voie
  să ne uităm numai la jumătatea goală a paharului. Ne face rău și nu
  schimbă ceea ce ne doare.
  Mă bucur că ai scris cu majuscule: Îmi voi revedea familia.
  Perspectiva care îți insuflă puterea de rezistență.

  Te sărut,

  Iulia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s