PAGINA CU NEPOTI :DORI,OFIR,ADI,ADAR

3 nepoti

adar.jpgtn9.jpg621.jpg63.jpg61.jpg651.jpgZinette Ezra,   bunica… Bianca, Noemi Raz, totul de la dreapta la stanga!

foto delu marcovici

 Ieri am stat in parc cu nepotii. Nu mi-au lasat si caruciorul asa ca am fost nevoita sa ma plimb cu” cel mic” pina a  adormit in brate. M-am asezat istovita pe o banca linga o doamna tanara cu o fetitza de 5 luni in carucior! Din vorba in vorba , dandu-mi sfaturi cum sa sprijin capul copilului ca sa n u-mi intepeneasca mina dreapta am aflat cine e si ce face-in general! Stam in acelasi cartier in Haifa, cam greu sa iei legatura cu vecinii. Mai ales ca noi am ajuns la locul de joaca al copiilor, loc utilat chiar si cu covor de cauciuc  , distantza de 5 minute cu masina! La spate n-am doua scaune pentru copii. Asa ca mi-am permis pentru distantza asta sa-l tin pe cel mare, nepotelul de 3 ani si jumatate fara scaunul special! Sotul meu a condus  foarte incet! Pur si simplu de Shabat e foarte periculos. Noi facem mishto ca pe drum sunt toti soferii de Shabat! Uitam ca si noi am intrat in categoria de varsta! Uneori rad ca babatul meu zice ca la volan sigur se afla o femeie,  daca cumva uita sa tina volanul la curbe! A rams acel tip de discriminare. Numai femeile nu sunt in stare sa tina un volan de masina cum trebuie  dar,  intra in Guvernul Frantei! Dar sa ma intorc la poveste! Doamna de langa mine m-a chestionat ce si cum legat de noi, bunicii de Shabat! I-am istorisit ca muncim si ajutam, ce altceva! I-am ascultat si povestea ei.

E de origina din Siria, sotul ei e de origine din Maroco ! Tocmai i-am zis ca ginerii mei sunt de origine evreiasca din  Irak ! S-a  mirat ca nepotii mei is blonzi cu ochi verzi –albastri! A continuat sa-mi zica ca, dupa experientza ei  marocanii-s mai buni, nu sunt egoisti si zgarciti! Chiar daca eu i-am zis ca nu am simtit ceva de genul asta la ginerii mei, ea a continuat sa-mi explice experientele ei! Am tacut si am ascultat-o! Sunt obisnuita cu mentalitatea de la noi! Fiecare poate concluziona fara sa cunoasca omul. Imediat, dupa doua vorbe experientza lor primeaza! Cum era atat de tanara si, cit de cit  interesanta , plinutza, pielea alba, bruneta, imbracata  cu haine de vara, aruncate pe ea fara nici un sharm, cu unghile de la maini si picioare neingrijite, mi-am permis sa-i intrerup mancatul semintelor negre si,  sa-i   zic sa-si miste copilul in carutz , pentru ca plinge prea insistent, poate trebuie schimbat sau,  ii e sete, doar afara e 3o de grade Celsius  la umbra, nu stam!  M-a ascultat si intr-adevar nu a mai  plans ! Sotul meu juca tzurca cu nepotelul cel mare. Ma intreaba ce lucreaza sotul meu. Ii zic ca e ing.electro-energetic.Imi zice ca ‘al ei” e numai technician  dar, n u lucreaza …O intreb daca ea lucreza.  Spera sa primeasca locuintza de la Stat, au facut cerere deja. Deocamdata traiesc din ajutor de somaj. Indraznesc s-o intreb citi ani are?

 Ea vreo 33 de ani  iar el vreo 35 , imi zice ! De lucrat nu au lucrat –pina acum! Nu gasesc de lucru! Soseste barbatul ei  cu  inca o punga de seminte! O au amindoi serios la mancat si scuipat pe jos! Crontzane de-mi trezeste nepotul! Un radio    este deschis in surdina. Ei asculta posturi arabesti. Numai asta imi lipsea!

Sunt ca noi, imi zic! Ea chiar are alura semita, gandesc! „Verii nostri” sunt ca noi. Ei stiu si ebraica si araba! Au insa  un avantaj, nu fac armata si fac multi copii. Saptamana trecuta fusesem in delegatie in Sud. M-am urcat in tren. Iar am stat linga o pereche de arabi cu copil mic! Au vorbit in araba tot timpul! Mai tarziu s-au adresat in ivrit  unui soldat care incomoda cu armamentul!

Da ei sunt incomodati! Asa se intimpla! Mai mult sunt incomodati si de sarbatorile noastre! Cind e o sarbatoare trista la noi,  ei dau drumul la artificii de bucurie si rugaciuni la microfon, mai ales in timp de razboi!

Asa le-a picat o katiusa in mijlocul lor. N-o fi inteles  bine semnalul cei din Liban!

M-am intors acasa lundu-mi rolul in primire de dadaca! Seara am descoperit disparitia shalatului  (telecomanda) de la TV. Se pare ca nepotul l-a aruncat pe fereastra … în prapastia ce ma separa de Golf!

 S-o fi suparat ca nu i-am pus CD cu Tom si Jerry a 7-a oara!

 

Bianca Marcovici

S-a nascut ADAR RAZ!

AM TREI NEPOTI SI O NEPOATA!

TOT INAINTE , TOVARASI!

BUNICA SAFTA


De la Wikipedia, enciclopedia liberă
t
   

Bianca Marcovici (născută Grimberg, n. 22 iunie 1952, Iași) este o poetă israeliană de limbă română, originară din România, de asemenea violonistă și de profesie ingineră.

 

Date biografice

Vezi și: http://usriasi.ro/marcovici.html

Bianca Marcovici a absolvit „Universitatea populară” de 5 ani și Liceul de muzică „Octav Băncilă” (de 8 ani), din Iași, secția vioară. De asemenea ea este absolventă a “Facultății de Construcții Civile și Industriale” a Institutului Politehnic din Iași (1976). S-a căsătorit la Iași cu ing. Delu Marcovici, originar din Dorohoi. Fiind evreică, în anul 1991 a emigrat în Israel împreună cu toată familia. În perioada 1984-1987 a fost membră a Orchestrei Comunităților evreiești din București și Iași, efectuând turnee în Israel, Elveția și Statele Unite ale Americii .

In 1990 – 1991 a lucrat timp de un an ca redactor pentru cărți tehnice la Editura “Omnia” din Iași, 1990-1991 ca redactor pentru carte tehnică. In acceasi perioada a fost vicepreședinta Asociației de prietenie România-Israel-filiala Iași, alături de violonistul Bujor Prelipceanu, care îndeplinea funcția de președinte.

Lucrează în prezent ca ingineră la „Societatea de Electricitate” din Haifa, în Israel.

Activitatea literară

Bianca Marcovici a debutat în poezie în anul 1981, sub pseudonimul Blanca, la rubrica „Diligența Poștală” a poetului Emil Brumaru, în Revista Cronica, Iași, 1981 și în același an în Revista „Convorbiri literare”. Ea a fost activă în Cenaclul „Junimea” din Iași între anii 1981-1991, de asemenea a participat la începutul activitatii ei literare la Cenaclul „În numele poetului” condus de poetul Cezar Ivănescu (un grupaj de poezii i-a apărut atunci în revista „Luceafărul”)

Bianca Marcovici este din 1990 membră a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iași, precum și membră a „Asociațiilor Scriitorilor Israelieni de Limbă Română” din anul 1991; Din anul 1991 a devenit și membră a Societății “Junimea” din orașul natal Iași. A făcut parte din delegația scriitorilor israelieni de limbă română la “Întâlnirile scriitorilor de pretutindeni” de la Neptun, Constanța, de două ori, în anii 1996 și 1999. ( cu care ocazie a participat la emisiuni la televiziune și lansări de carte în cadrul colocviului).

Poeta a colaborat la reviste literare din România, Israel, Germania și reviste on line pe internet.

In anul 2001 a fost aleasă în Conducerea Asociației scriitorilor israelieni de limbă română, dar a fost nevoită să se retragă dupa 8 luni din motive personale. Poeme ale ei au fost traduse în limba ebraică în antologii comune cu alți autori, de către Andrei Fischof, de asemenea i-a apărut o plachetă de versuri în limba engleză, „18 poeme”, în traducerea Luizei Carol , în limba germană în traducerea lui Radu Bărbulescu, iar în limba franceză în cea a lui Georges Astaloș și Nicole Pottier.

] Opere

Apariții editoriale în România, Israel și Germania:

  • 1. „Marii Anonimi” 1985, (culegerea de poezie editată prin concurs: apărut în “Invocații”) Editura „Junimea” Iași.
  • 2. “Ochiul Cuvântului”, 1987, Editura „Litera”, București.
  • 3. „Dincolo de Paradis”, 1989, „Editura Litera”, București.
  • 4. “Revolta Sângelui”, 1992, „Minimum”, Tel-Aviv.
  • 5. “Revolta Sângelui”, 1993, Editura „Cronica”, Iași.
  • 6. “Intermezzo”, 1992, „Menora”, Rehovot.
  • 7. “Casa din Noi”, 1993, Haifa.
  • 8. Dincoace de Paradis, 1994, Haifa.
  • 9. Schițe pe Portativ (proză scurtă) 1995, Haifa.
  • 10. “Magia Pietrei”, 1995, Petah Tikva.
  • 11. “18 Poems”, plachetă de versuri în engleză în traducera Luizei Carol, Petah Tikva, 1996.
  • 12. „Țara Extremelor / Land der Extreme”, ediție bilingvă, împreună cu Radu Bărbulescu, München, 1997 (carte în care a fost premiat traducătorul cu premiul „Haim Ianculovici”, la Haifa, 1998).
  • 13. „Mămăligă și Caviar”, Haifa, 1998.
  • 14. “Amprente”, Editura “Papyrus”, Tel-Aviv, 1999.
  • 15. „Amprente” editură “Clusium”, Cluj-Napoca, 1999,

ediția a-II adăugită (cartea a fost expusă și prezentată de criticul și poetul Valentin Tașcu la Tg. de Carte de la Ierusalim, iunie, 1999).

  • 16. “Haifa zidurilor de sprijin“ editura “Cronica”, 2000, Iași.
  • 17. “Puterea cuvintelor”, editura “Minimum”, Tel-Aviv, 2001. (Oscarul Românesc la Tel Aviv pentru cea mai bună carte, 2.2.2002)
  • 18. “Întorcerea cuvintelor”, editura “Cronica”,

reeditare a plachetei „Puterea cuvintelor”- 2001-Iași (Lansarea de carte a fost televizată, și a avut loc la Neptun și a fost prezentată de poetul Valeriu Stancu).

  • 19. “Cireșe amare”, ediție care cuprinde și poeme

în limba germană și engleză, editor și traducător din germană Radu Bărbulescu, München, 2002.

  • 20. „Aburi de femeie”, Editura „Haifa”, 2004
  • 21. Poezii alese, „puțin blond cu mult farmec”, editura HASEFER, BUCUREȘTI, 2004 (204 pagini, 20 de ani de poezie, ediție de lux)
  • 22.”Lumini diafane”, Editura „Haifa”, 13 ianuarie, ediție bilingvă, traducere în limba franceză, Nicole Pottier, 2006 PREMIUL B. FUNDOIANU al A.S.I.L.R, Israel, 2006
  • 23.”Impactul virtual”, Israel, Editura” Haifa”, 2007
  • 24.”Espresso dublu la Ierusalim”, Editura” Haifa”, 2008, ediție bilingvă. traducere în ebracă, Tomy Sigler
  • 25.” Muntele meu, Carmel”, Colecția „Revista Familiei”, Israel, 1 ianuarie, 2011

(http://reteaualiterara.ning.com/profile/levana) 26. „Poeme de pe cele două maluri ale sufletului”, Opera Omnia, Editura TypoMOLDOVA, 2011, proiect susținut de UNIVERSITATEA „PETRE ANDREI” din Iași, 235 pagini. A mai apărut în antologii colective și, deasemenea în:

  • – Culegerea „Menora”, Petah-Tikva, „Ramuri de măslin”;
  • – „Iarna Verde”, antologie în limba ebraică de Andrei Fischof, Israel, 1997;
  • – “Determination 2”, editată de Norman Simens, New Zealand, 1998;
  • – Antologia „Arborele memoriei” și „Poezia pădurii” în îngrijirea poetului Radu Cârneci, ediție bilingvă, România, 1998, 1999 Editura „Orion” București;
  • – „Trei poeți din Israel”, ediție bilingvă, colecția DL-Lyrikanthologien, în germană de poetul Radu Bărbulescu, München, 1999 (cartea a fost expusă la Târgul de Carte Leipzig, martie, 1999);
  • – „Metafore românești din Israel”, Editura” Cronica”, 1998 și 2000, sub îngrijirea poetului Valeriu Stancu „Scriitori din țara sfântă” antologie de critică de Ion Cristofor, editura „Cluj-Star”, 2000;
  • – „Spectre Lyrique” Anthologie de poezie Roumaine Contemporaine (volumul 1 și 2) de Georges Astaloș, Editura «Europa», Craiova, 1999, “Editura Radio”, 2002 în limba franceză.

Prezentă în Antologia „Șalom Haverim” de Radu Bărbulescu, 2004, München-26 de pagini, poezie israeliană.

A apărut în antologia „ultimul val, prima generație ” site-ul poezie.ro editată de „Muzeul Literaturii Române2, 2005, București.

A apărut în antologia de poezie, „55 de poeți contemporani”, editura ARHIP ART, Sibiu, 2010 coordonată Valentina Becart.

Prezenă în” Marea Enciclopedie Română”, editura „Geneze”- litera M, Fundația Realitatea Românească, I.V.Poenaru, 2009

Prezentă în Colecția „Izvoare”, Tel-Aviv 1992-2005 Revista “Argo”, Bonn. Revista „Archenoah” – limba germană

Publicistică la Revista “Minimum” (Al. Mirodan) perioada 2002, apare recent în revistele “Galateea, Balada, Argos, Agora, Respiro, Poezia „(unele din ele online). -Semnal, Canada

Premii și diplome în România și Israel

  • Premiul “Tudor Arghezi” – Premiul II, Craiova, 1988;
  • Premiul III „Romulus Guga”, Tg. Mureș, pentru cartea “Ochiul Cuvântului”, 1988;
  • Premiul “Mihai Eminescu”; premiul III, Arad, 1989;
  • Premiul „Sara și Haim Ianculovici”, Haifa, 1992,
  • Diploma de onoare „Arcadia”, Tel Aviv 1993 (Asociația scriitorilor) pentru cartea” Revolta sângelui”;
  • Premiul III, COLUMNA NEWS secțiunea poezie,1966 Heidelberg
  • Premiul „Irina Gorun”, Tel Aviv, 1997 (A.Culturală.Mondială.E.O.R);
  • Premiul „Sara și Haim Ianculovici” pentru traducerea în limba germană a plachetei “Țara extremelor / Land der Extreme” de către traducătorul poet Radu Bărbulescu;
  • Premiul „N. Palty-A.C.M.E.O.R., Tel Aviv, 1999 (pentru întreaga activitate literară și volumul “Amprente” );
  • Diploma of Honor
  • The 3 rd Word Congress of poets for Poetry Research and Recitation 2001 ,Iași ,România, July 21-24, 2001,
  • cetățean de onoare a orașului Iași, diplomă semnată de primarul orașului.
  • Premiul „Benjamen Fondane” (B. Fundoianu), 2006 decernat de A.S.I.L.R. Israel, decernat pentru întreaga activitate literară

Alte premii: Sâmbătă 2 februarie 2002 cu prilejul premierei de gală a revistei „Boema Boema” a avut loc festivitatea de înmânare a „Oscarului Românesc”: scriitoarea Bianca Marcovici a primit diploma pentru cartea anului: „Puterea Cuvintelor”, editura „Minimum”, 2001, Tel Aviv. Premiul pentru cartea anului „Muntele meu Carmel” oferit de Asociația culturală de prietenie, Israel- România, Tel Aviv, 2011 Societatea Literară „Tibicus” din Iugoslavia-Uzidin a premiat-o pe poeta Bianca Marcovici cu premiul „1” pentru poezie, la Concursul “Internațional de poezie” ce s-a desfășurat cu ocazia Festivalului Internațional de poezie, ediția VIII-a, Uzidin, 2001 (premiul i-a fost oferit în urma unui concurs sub motto și nu propunere prin asociații).

În urma unui concurs pentru poezie: Poeta Bianca Marcovici a primit unul din premiile ce au fost acordate în cadrul „Festivalului internațional de creație literară” organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș Alba . Distincțiile au fost oferite într-o sedință festivă la 14 Mai 2001. Poetei i s-a decernat premiul acordat de revista „Târnave”, revista Uniunii Scriitorilor din România, pentru ciclul de poezii „Puterea Cuvintelor” (din volumul cu același titlu). Am apărut în antologiile de proză și poeyie a revistei Singur, Editura Grinta, Cluj+Napoca, 2010 și în antologia de poezie alcătuită de Valentina Becart, Sibiu, 2010 -Premiul pentru cartea” Muntele meu, Carmel” al „Centrului Cultural Israel-România” premiul Revistei „Maximum”-Tel Aviv

Antologii

-Antologiile revistei SINGUR, poezie și proză, Editura Grnita, 2010 Cluj-Napoca, coordonator lucrare, Ștefan Doru Dănuș Trei poeți din Israel /Drei Dichter aus Israel (2000) de Luiza Carol, Bianca Marcovici, Ion Stiubea editura Bărbulescu, Radu-Florian, broșură 44 pagini ISBN 3930672456 ISBN-13: 9783930672455

Shalom haverim!. Pace prieteni! Poezie contemporană din Israel /Friede, meine Freunde! Gegenwärtige Dichtung aus Israel (03. Dezember 2004) de Hedwig Brenner, Shaul Carmel, Luiza Carol, Andrei Fischof, Solo Har Herescu, Norma Harari T., Mioara Iarchi-Leon, Lila Julius, Tania Lovinescu, Bianca Marcovici, Noemi Pavel, Yehondav Perlman, Anita Rivin, Roy Runds, Deborah Sasson, Ion Stiubea Editura Bărbulescu, R F, carte de buzunar 268 pagini ISBN 3930672871 ISBN-13: 9783930672875

„poeme alese”, ediție de lux, „puțin blond cu mult farmec” ed. Hasefer, București, noembrie, 2004 prefață: criticul Paul CERNAT antologie de autor apărută în România. Despre carte au apărut deja recenzii sau semnale de carte, cum ar fi prezentarea cărții la TVI preluat de la TV Cultural, semnal făcut de scriitorul I. Bogdan Lefter. Lunetistul (poetul Marian Drăghici) în „Ziua Literară” a semnalat-o publicând și un grupaj de poeme din carte.

Emanuela Ilie și Ioana Coșereanu au recenzat antologia în revistele „Poezia” și respectiv, „Dacia Literară” din Iași.

Alte recenzii au apărut în Israel semnate de criticii AL. Mirodan, Carol Isac, Liviu Moscovici, Biti Caragiale, Lucian Zeev Herscovici, Rodica Grindea precum și, Boris Marian Mehr la „Realitatea Evreiască” București. Recent a apărut și o recenzie semnată de criticul dr. J. Eugen Campus pentru „Aburi de femeie”, oct.2005, și cireșe amare sub katiușe, martie, 2007 „Minimum’ Tel Aviv

http://www.romanialibera.com și „Argos”-Craiova, selecția scriitorul Cosmin Dragoste, vezi: http://poezie.ro/index.php/article/101534/index.html

Colaborări

„România Literară, Cronica, Convorbiri Literare, Contemporanul, Poezia, Galateea-Germania, Observator- Munchen (perioadă permanent, prezentă în caseta revistei, Radu Bărbulescu), Luceafărul-București, Argos, Ultima oră-Israel, Orient Expres-Israel, Viața Noastră-Israel, Minimum-Israel, Contrapunct, Vatra, Viața Românească, Respiro On line, Poezia-Iași, Plumb-Bacau, Revista mea, Tribuna -Cluj, Tribuna Magazin-Israel, Facla, Poezis-Satu-Mare, Feed Back-Iași, Amurgul sentimental-București, Tribuna Kraiot” și altele…reviste din Germania, România, Israel

Colaborează la situl lui Ștefa N. Maier: http://www.romanialibera.com ACUM – Revista AgoraONline unde a colaboarat, lună de lună timp de 3 ani. Ultima apariție, luna august, 2006!(LITERNET)

Este invitată la „Zilele Convorbirilor Literare”, 22-24 aprilie unde citește din cărți precum și un grupaj inedit la Cenaclu U.S. Primește diploma și premiu „Magna Cum Amiciție” (red. șef Cassian Maria Spiridon) după maratonul de poezie desfășurat în prezența unui numeros public la Atheneul Tătărași, Iași, aprilie 2005. Participă la emisiunea „Viața Cetății”, TVR Iași.

Apare în revistele On line în traducere în limba franceză, la adresa: http://www.literra.eu

Este prezentă în dicționarul Muzeului Național România On line! ultima recenzie: Paul Scheveger, cronică de lectură, „lumini diafane”, Editura Haifa, Israel, pag. 20, Viața noastră, Tel Aviv, nr. 16 802, 23 iunie, 2006

Cartea „lumini diafane” este prezentată la TVRI la emisiunea „scrieți-ne, noi vă răspundem”, 26 august.

Poeta primește premiul „B. Fundoianu” (Benjamin Fondane) pentru întreaga activitate poetică, premiul Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, Tel Aviv, 4 decembrie 2006

„Cireșe amare sub Katiușe”, editura Haifa este comentată de către criticul Carol Isac în cotidianul: Ultima oră, Tel Aviv urmată de o semnalizare a volumului, citind din cotidian la TVRI la emisiunea „cuvântul care unește”, decembrie, 2006

  • extrase și în Realitatea Evreiască, 30 aprilie, 2007 semnal semnat de poetul Boris Marian.

Lumini diafane : [versuri] / Bianca Marcovici. – Marcovici, Bianca. – [Israel] : Editura „Haifa”, 2006. – 108 p. ; 17 cm COTA: I158729

Cireșe amare : poeme / Bianca Marcovici. – Marcovici, Bianca. – München : Editura Radu Bărbulescu, 2002. – 119 p. ; 20 cm. – 3-930672-79-0 COTA: II315575

Puțin blond cu mult farmec : poeme alese / Bianca Marcovici ; pref. de Paul Cernat. – Marcovici, Bianca. – București : Hasefer, 2004. – 204 p. ; 21 cm. – 973-630-055-2 COTA: II315576

Dincolo De Paradis de Bianca Marcovici, ISBN 973-43-0022-9 / 9734300229, Editura Literară, România

Cireșe amare sub katiușe : (poeme și proză, jurnale) / Bianca Marcovici. – Marcovici, Bianca. – Haifa : Editura Haifa, 2006. – 99 p. ; 21 cm. – Conține bibliografie COTA: II317199

la Biblioteca Centrală Universitară București: Bianca MARCOVICI, Țara extremeleor / Land der Extreme, Poeme, München 1997, ISBN 3-930672-17-0

revista Vatra, nr 4-5, 2007

ultimul grupaj Viața Noastră, Israel, mai 2010, blog construit de poetă care cuprinde scriitori israelieni, preșentați cu câteva lucrări: https://wxwx.wordpress.com

Este redactor principal la: http://www.animanews.com ,Israel

Bibliografie

Boris Crăciun și Daniela Crăciun-Costin au editat, la Porțile Orientului din Iași, volumul „Dicționarul scriitorilor români de azi (din România, Basarabia, Bucovina de Nord, Banatul sârbesc, Europa Occidentală, Israel, America)”, 2011, unde sunt incluși, în mod judicios și echilibrat, circa două mii de scriitori români din zilele noastre. Bianca Marcovici este inclusă.

  • „Dicționarul General al Literaturii Române” (L/0) editat de ACADEMIA ROMÂNĂ, VOLUMUL IV, 2005

sub îngrijirea academicianului Eugen Simion ”

  • “Scriitori Români din Afara Granițelor Țării”, “Fundația Lucefărul” -dicționar de Laurențiu Ulici, București, 1996.
  • Dicționarul “Scriitori și Publiciști Ieșeni Contemporani”, Editura “Vasiliana” Iași, 2002, Autor Nicolae Busuioc
  • “Scriitori israelieni de limba română”, editura “Hasefer, ”Întocmită de Emanuel Aczel, 2003.

Referiri critice ale scriitorilor: Nicolae Manolescu, Sebastian Costin (z”l) Titus Popescu, Virgil Cutitaru, Florin Costinescu, Georghe Tomozei, Romulus Munteanu, Cristian Livescu, Emil Brumaru, Bogdan Dumitrescu, Al.Raf.Minimum, dr.Elena Ester Tacciu, Ioana Vasilescu, Simion Bărbulescu, Radu Bărbulescu, Sorin Anca, Codrin Liviu Cuțitaru, Geo Vasile, Grette Tartler, dr. Iosef Eugen Campus, Luiza Carol, Ion Cristofor, Georges Astaloș, Al. Lungu, Al. Cistelecan Al. Suhor, Carol Isac, Ioan Holban, Iony Tuvia, Grigore Ilisei, I.Schechter, Rodica Grindea, Vasile Iancu, dr. I. Eugen Campus, Vasile Baghiu, dr. Sergiu Levin, Constanța Buzea, Victor Bârladeanu, Biti Caragiale, I. Rudel, prof. Liviu Moscovici, Adam Simantov, Boris Marian Mehr, Cezar Ivănsescu, Al. Singer, Al.Mirodan, Mirel Brateș, E. Marcu, Luiza Carol, Victor Sterom, Paul Cernat, Marian Drăghici, Niculina Oprea, Silviu Gongonea, Adam Simantov, Zoltan Terner, Teșu Solomonovici, Paul Leibovici, dr. Emanuela Ilie, Adrian Graunfelds și alții.

 

2 gânduri despre &8222;PAGINA CU NEPOTI :DORI,OFIR,ADI,ADAR&8221;

  1. S-a nascut ADAR RAZ! Al treilea nepot din parte fetei mele, Noemi!
    Am primit acest mesaj:

    MAZAL-TOV

    Rabbi Josef A. Wasserman

    Rabbinical Advocate – Mediator

    President, Foundation for the Advancement of Romanian Jewry

    President, Rabbinical Advocates Association

    Rekanati St., Ramot

    P.O.B

    Jerusalem 91230

  2. am 7 nepoti cu nume date si
    dupa bunicii disparuti:

    Dori, Adi, Ron, Adar, Ofir, Oren, Shai-li

    sa fie sanatosi
    purtind steagul israelian ca scut
    safta

Lasă un comentariu